ÅRSTIDSFEJRINGER

VI FEJRER NATURENS FIRE OVERGANGE

Vi laver en ceremoniel fejring de fire gange om året, hvor solen – naturen når et vendepunkt.  Inspireret af vores forfædres tradition tilsat vores nutidige livsvilkår: Vintersolhverv, Forårsjævndøgn, Sommersolhverv, Efterårsjævndøgn.

Se hvornår vi fejrer de forskellige årstider i vores kalender

FEJRING AF SOMMERSOLHVERV

LIGGER ALTID OMKRING D 20 - 23 JUNI

I 2020 startede vi fejring af sommersolhverv med en feminin fest for 24 kvinder.  I 2021 deltog 20, i 2022 deltog 35 sjæle.

Her er et klip fra toppen af Fælleshusets 2. sal ved afslutningsceremonien kl. 23.11, da solen vendte.

Birgitte fortæller:
“Når vi samles i et stærkt bevidst cirkel , hvor sanserne og alle vores udtryksformer bruges, opstår der det smukkeste og kærligste fællesskab, som verden har brug for. Lad os inspirere vores brødre & søstre, venner & veninder, døtre & sønner til at turde være og bruge vores kraftfulde indfølende feminine og maskuline kraft”

FEJRING AF EFTERÅRSJÆVNDØGN

LIGGER ALTID OMKRING D. 20 - 23 SEPTEMBER

Tidspunktet hvor nat og dag nu er blevet lige lange – efterårsjævndøgnet, fejrer vi med overflod fra naturens gaver, sang, ritualer til at gå vinterhalvåret i møde. Billederne taler for sig selv.

FEJRING AF VINTERSOLHVERV

LIGGER ALTID OMKRING D. 20 - 22 DECEMBER

Vi tænder et bål for solen, der denne dag vender  under Sydkorset og starter sin rejse tilbage mod Nordstjernen. Vi forbinder vi os til de oprindelige kulturer, der midvinter har fejret og stadig fejrer starten på lysets genkomst. For 18 år siden fejrede Hans Erik vintersolhverv på Machu Picchu. Vi træder ind i en tradition, der er langt ældre end den kristne.

Det kristne ord Jul kommer af det oldnordisk ord júl, der betyder hjul, og vi tænder fire små bål omkring det store bål; et i et i øst, et i syd, et i vest og et i nord. Livets hjul symboliserer årets gang og at vi er forbundet med naturen. Hjulet bærer den erkendelse at livet på én gang er lineært og cirkulært. Livet går sin gang og alt vender tilbage.

Vi ofrer mjød til Moderjord og vores huspræstinde Annette beder en bøn for maden.

Hver især skriver vi nogle ord om det, som vi ønsker at efterlade i det gamle år, og vi brænder arket på bålet. Hver især siger vi vores ønske og mål for det nye ord – bevidnet af cirklens fællesskab. Derefter springer vi over bålet og tager vores vision med ind i det nye år.

Vi synger vores egen sang for Vintersolhverv, som vi havde digtet på Tom Lundéns smukke Lisom Blade. Til slut danner vi en kreds. Vi tager hinanden i hænderne og er dermed en  del i en tradition.

PS. På videoen brænder Birgitte alle sine 55 dagbøger af – for at sige farvel til det gamle – til tidligere lidelse – for at træde lettere ind i en ny bevidsthed. Dette billede er blot dagbogen fra en rejse til Indien, ikke for at brænde et hinduistisk symbol af;-)

FEJRING AF FORÅRSJÆVNDØGN

LIGGER ALTID MELLEM D. 20 - 23 MARTS

Hen i marts er solen nu begyndt at få magt igen og vi fejrer lysets kommen. Dag og nat er nu lige lange igen på dette forårsjævndøgn. Der er stor stor taknemmelighed i vores hjerter for sommerhalvåret der nu går os i møde.

Vi sår nye tanker, nye frø, som vi ser vokser og høster til efterårsjævndøgnet.