HVERDAG & FEST

KIG MED HVORDAN VI LEVER TIL HVERDAG & FEST

De sidste tre år har vi været 4-6 mennesker i fællesskabet og har fundet ud af at følgende struktur virker optimalt. Når der flytter 8-12 nye beboere ind vil vi tage udgangspunkt i denne struktur, som så bliver udviklet og tilpasset det nye antal i fællesskabet og nye interesser blandt beboerne.

FÆLLESSPISNING

Een gang om ugen spiser vi fast sammen. Vi er på skift værter, hvor vi laver sund, grøn hverdagsmad til vores bofæller. I hverdagen drikker vi mest vand, men i weekenden eller til festlige lejligheder kan vi godt nyde et glas vin.

Vi får vendt stort og småt fra hverdagen og ofte bliver det til flere timer, som ingen frivilligt vil gå glip af.

Vi spiser også jævnligt spontant  hos hinanden  på kryds og tværs et par stykker sammen. De fleste af os er selvstændige og arbejder på og fra matriklen. Så er det skønt med en reste-frokost med et par bofæller.

FÆLLESMØDER

Hver 14. dag 3 timer har vi fællesmøde, hvor det forventes alle deltager, for at vi kan få livet til at flyde i vores fællesskab.

Vi starter med et par højskolesange, en kort meditation og har derefter en dagsorden, hvor alt kan tages op der vedrører fællesskabet. Lige nu er det hele udviklingen og opbygningen af et større fællesskab, der fylder praktisk som organisatorisk.

VIRKEDAGE/WEEKENDER

Hver 14. dag om sommere  (vinteren een gang om måneden) lørdag/søndag på skift, løfter vi i høj og hyggelig energi de praktiske opgaver sammen – ude som inde. Der er ikke mødepligt, men alle forsøger at være med, da det er råhyggelige timer. Nogle gange deltager venner eller familie, der er på besøg, der gerne vil gi´ en hånd med i bytte for dejlig mad og fællesskab.

Vi har en liste som er blevet fyldt op i løbet af de forrige uger – vi kigger hver især på den og går i gang med det, vi har bedst energi på. Og sjovt nok: vi vælger aldrig de samme opgaver – vi bliver een organisme, der arbejder sammen.

INTERESSEGRUPPER

Alle er i flere grupper alt efter interesse og kunnen:

P.t. har vi:
Sauna- og koldtvandsbassin-bygning, Danseaftener, Spapleje, Filmaftener, Sommerferieture, Ansøgerbesøg/rundvisning, Værkstedet,

Vi har mange kasketter på alle sammen. Glæder os til at blive flere skønne polynesiere med ny energi og spændende ideer .

FESTER

4 gange om året afholder vi vores årstidsfejringer. Se meget mere HER

Derudover har vi andre små hyggelige private fester kun for os beboere og vores nærmeste venner. Vi elsker spontanitet til at mødes til fælles hygge uden en masse forberedelser.

UDFLUGTER / STUDIETURE

At tage afsted i samlet flot til en ny plet på verdenskortet og besøge mennesker med lignende drømme og planer gør godt.

Her besøger vi Asger bygmester, der er vores sparringspartner i alt hvad der har med bolig og byggeri at gøre. Han skal opføre eet eller flere af husene.

På samme tur til Jylland besøgte vi to andre bofællesskaber for inspiration og sparring.

VORES LAGUNE/OUTDOOR WELLNESS

Her er vores udendørs spa på vores fælles terrasse, der kører året rundt døgnet rundt med 38-40 grader.

Ud over vores runde spisebord er det nok det mest brugte mødested, hvor varmen og blødheden smelter muskler og healer sårbarhed.

Når vi fryser, når vi vil meditere, når vi får for travlt, når vi trænger til en tænkepause – alene eller to eller tre eller fire eller fem eller seks …. så har vi vores elskede spa.

Den har boblemassage-funktion, og vi kan tilsætte æsteriske duft- og healingsolier

Sauna, svedehytte og vildmarksbad til koldt vand, ønsker vi selv at bygge, som et hyggeligt samarbejdsprojekt. Byggerådgiver Asger bliver vores supporter.