HISTORIEN

FRA 1891 TIL NU

FØRSLEV MØLLE

En driftig mand i Førslev, Ole Olsen, opførte mellem 1891 og 1896 Førslev Mølle. Her fik egnens bønder malet korn. Ole Olsen ejede også naboejendommen, hvor han drev bryggeri. Stedet har dermed været erhvervsejendom i langt over 100 år.

Engang i 1930’erne blæste vingerne af i en efterårsstorm og i starten af 1970’erne fjernede den daværende ejer hele overbygningen.

Der har været skiftende ejer gennem tiden, der alle har sat deres præg på stedet.

BIRGITTE OG HANS ERIK FLYTTER IND

Birgitte og Hans Erik købte Førslev Mølle i 2002. Først og fremmest for at totalrenovere den gamle møllebygning og indrette atelier og showroom for Gyrd Art. Den tidligere stald, blev indrettet til kontor og mødelokale for Rasmussen Travel.

Det blev samtidig muligt at have plads til deres heste, der har trukket dem og deres beboelsesvogn gennem Østeuropa i et halv år, mens børnene var små.

Her voksede deres to børn, Klara og Silas, op med bl.a. adskillige unge dansk-argentinere som gæstesøskende gennem årene.

Da begge de unge var flyttet hjemmefra i 2020, startede opbygningen og etableringen af Førslev Mølle som et retrætested, samt udlejning af faciliteterne til andre.